Xaveriův odchod a nové přátelství

15.08.2014 17:48
     13. 8. 2014 nás ve věku 2 roky, 6 měsíců a 2 dny opustil modrásek Xaverius  Poslední dobou už byl moc špatný na zadní nožičky a rychle hubnul.
Ze skupiny čtyř myšketýrů tedy zbyl poslední mohykán Xixi. Shodou okolností se mnou přijel na dovolenou k rodičům Freud, kterému před 6 měsíci odešel společník Charlie. Okamžitě nás napadlo, že by si tihle staroušci mohli užít důchod společně. Nové mladé klučíky jsme nechtěli, protože zakládáme novou, holčičí, skupinu a chov samců dále nemáme v plánu.
     Přestože jsme z různých zdrojů věděli, že seznámit takhle staré samce není zrovna nejlepší nápad, chtěli jsme to zkusit.
Jeden den jsme postavili jejich klece blízko k sobě, aby o sobě věděli, ale nedosáhli na sebe. Překvapivě o sebe nejevili žádný zájem.
    Druhý den jsme Xixiho zavřeli do malé přepravní klece, dali ji na postel a pustili na ni Freuda. Očichali se ale žádná zásadní reakce se nekonala. Nic jsme neponechali náhodě - vyzbrojeni rozprašovačem a rukavicemi pro případ rychlého zásahu, jsme vypustili Xixiho. Ten si to hned štrádoval k Freudovi, očichali se a šli si každý po svém. Po chvíli pozorování na posteli jsme oba kluky šoupli do nově připravené klece, kde se jejich chování nezměnilo.
     Nyní je situace taková, že to vypadá, jako by spolu byli odjakživa  Možná je to tím, že jsou poloviční bráchové po tátovi (Baboo of Ratwood)  Takže Freudovi se dovolená u mamky "trochu" prodlouží. Ale bude to takhle lepší pro oba staříčky, když budou mít v jejich pokročilém věku (Freud 2 roky a 9 měsíců, Xixi 2 roky a 6 měsíců) společnost.
     Fotečky najdete v novém albu na Facebooku.